Sprehod po fakulteti FERI v Mariboru

 

Virtualni sprehod, ki prikaže fakulteto na interaktiven način – privabi uporabnika, da se vključi v raziskovanje in izve vse pomembne informacije.

Prilagojen za hiter dostop s čim manj klikanja. 

Cilj projekta je bilo ustvariti glavni meni tako, da bo na najboljši način prikazal študijske smeri fakultete oziroma vse prostore.

Sama fakulteta je zelo velika in če bi želeli povezati vse fotografirane učilnice med seboj, bi potrebovali veliko 360 fotografij. Tega smo se znebili tako, da smo ustvarili meni, ki prikazuje vse študijske smeri posebej. Uporabnik danes ne želi klikati po nepotrebnem oziroma klikati v nedogled, da dobi željeno informacijo. S klikanjem po meniju se tako hitro premikamo med prostori.
Da bi bil sprehod še bolj transparenten, smo mu dodali 360 panorame okolice Maribora. Seveda, bodoči študenti ne bojo prebili ves čas na fakulteti.

 

Interaktivne točke.

Fakulteta je zelo aktivna na apliciranju znanja na trg. Prav tako nudi študentom veliko obstranskih dejavnosti za druženje in širjenje znanja. Ustvarili so mnogo projektov, ki smo jih na virtualnem sprehodu za fakulteto predstavili z interaktivnimi (premikajočimi) puščicami. Postavili smo jih na izdelke (položene na mizo), plakate, računalniške ekrane. Te odpirajo različne medije: Video, spletno stran, Facebook stran – vsebino, ki je že prisotna na spletu.

 

Deluje tudi na mobilnih napravah.

Ob izdelavi uporabniškega vmesnika, smo imeli vedno v mislih tudi mobilne naprave. Rešitev je takšna, da če želimo na mobilni strani ogledati virtualni sprehod,  moramo obrniti napravo horizontalno.

Kdor želi deliti sprehod na Facebook-u, kline na gumb, ki je prilagojen tako, da zgenerira fotografijo in kratek tekst.


Povezavo do virtualnega sprehoda najdete TUKAJ.

 

Za vse tiste, ki želite v čim krajšem času pogledati vse interaktivne rašitve sprehoda, smo pripravili video posnetek spodaj.

Čas za vašo potezo.

Z vsakim dnem izgubljate oglede vaše ponudbe.

Želim postati viden