Virtualna Ljubljana

360 video vas popelje po ulicah centra Ljubljane. Sestavljen je iz delčkov enajstih 360 videov, ki smo jih posneli v jutranjih urah leta 2019. Žal je bil Prešernov trg v delovišču. V letu 2021, spomladi, računamo novo snemanje. Če bi si želeli ogledati vseh 11 videov 360 sprehoda po Ljubljani, kliknite TUKAJ. 

360 video se odpre v aplikaciji YouTube. Kvaliteta videa je odvisna od vaše internetne povezave. Za najboljšo izkušnjo predlagamo, da v aplikaciji nastavite na najboljšo kvaliteto.

360 video sprehod po Ljubljani

2019

Prednosti 360-stopinjskih videov v Turizmu

360-stopinjski video posnetki predstavljajo inovativno orodje v turistični industriji, ki prinaša številne prednosti tako za potrošnike kot tudi za poslovne subjekte. Leta 2019 smo na panovirtual.si  posneli smo 360-stopinjske video turističnih ulic v Ljubljani, kar je odpira vrata novim dimenzijam digitalne promocije.

Vključujoča Doživetja za Potrošnike: Eden od ključnih vidikov 360 videa je njegova sposobnost ustvarjanja vključujočih doživetij. Gledalci se lahko prosto premikajo v vse smeri, kar omogoča občutek, kot da dejansko stojijo na prizorišču. V turizmu to pomeni, da potencialni obiskovalci lahko predhodno raziskujejo destinacijo, spoznavajo znamenitosti in doživljajo okolje, kar spodbuja njihovo zanimanje.

Digitalna Promocija in Povečanje Privlačnosti: 360 video omogoča turističnim organizacijam in podjetjem, da svoje destinacije predstavijo na inovativen način. Naši posnetki ljubljanskih ulic so postali vir zanimanja, kar poveča digitalno prisotnost in privabil potencialne obiskovalce. Gledalci lahko izkusijo vzdušje mestnih ulic kar s svojega doma, kar vzpodbuja željo po dejanskem obisku destinacije.

Povečanje Interakcije in Vključenosti: 360-stopinjski video spodbuja interakcijo gledalcev. Uporabniki lahko s pomočjo naprav za virtualno resničnost (VR) ali preprosto z obračanjem telefona popolnoma nadzorujejo svojo izkušnjo. To povečuje vključenost in omogoča bolj prilagojeno komunikacijo s ciljno publiko.

360-stopinjski video je dragoceno orodje v turistični industriji, saj omogoča inovativno, vključujoče in interaktivno doživetje. Naš projekt v Ljubljani je le eden od številnih primerov na svetu, kako ta tehnologija lahko vpliva na destinacije, ki predstavljajo in promovirajo svoje znamenitosti. Zavedanje o teh prednostih lahko vodi k širši uporabi 360 videa v turizmu, obogatitvi digitalnih promocijskih prizadevanj in povečanju obiska destinacij.